Facebook, acuzat că monitorizează mesajele private ale utilizatorilor

309

Facebook a fost dat în judecată de doi utilizatori ai reţelei, care acuză compania că ar monitoriza mesajele private schimbate de useri pe reţeaua de socializare, scrie Bloomberg.

Potrivit datelor procesului, Facebook ar examina conţinutul mesajelor private care conţin link-uri către site-uri. Adresa web inclusă este accesată și, totodată, sunt căutate date în scopul întocmirii unui profil al activităţii online a expeditorului. Informaţiile astfel adunate sunt apoi împărtășite agenţiilor de publicitate și marketing.

Cei doi reclamanţi vor ca Facebook să plătească suma de 10.000 de dolari pentru fiecare, drept daune aduse pe fondul acuzaţiilor din cadrul procesului. De asemenea, ei au cerut interzicerea monitorizării mesajelor private de către reţeaua socială.

Reacţia Facebook cu privire la această situaţie a fost transmisă de purtătoarea de cuvânt a companiei, Jackie Rooney, care a declarat că acuzaţiile aduse în acest proces sunt „fără valoare".

Graham Cluley, expert în industria de securitate a computerelor, este de părere că metoda de scanare a mesajelor și a link-urilor schimbate între utilizatori are beneficiile sale. „Diferite servicii și reţele sociale pot investiga URL-urile la diferite adâncimi, cu diferite niveluri de rigoare, în încercarea lor de a determina dacă pagina de internet conţine malware", scrie specialistul pe blogul său. Mai mult, el este de părere că „un lucru sigur e că scanarea automată a link-urilor trimise prin intermediul mesajelor 'private' este în general un lucru bun pentru securitatea utilizatorilor Facebook".

Citește și: Facebook vede tot ce scrii