Legislaţie privitoare la profilul Facebook după decesul utilizatorului

154

Un legiuitor din New Hampshire a propus elaborarea unei legislaţii care să permită membrilor familiei unei persoane decedate să aibă acces la conturile de Facebook, Twitter, Gmail şi alte platforme online.

Măsura vine ca urmare a decesului, săptămâna trecută, a unei tinere canadiene. Amanda Todd, 15 ani, s-a spânzurat ca urmare a hărţuirii repetate din partea colegilor. Problemele nu s-au oprit aici însă, deoarece chiar şi după decesul ei, profilul de Facebook al acesteia a fost inundat de mesaje nepotrivite şi jignitoare, care au făcut să sufere şi mai mult pe membrii familiei. Din păcate, familia nu a putut şterge mesajele sau dezactiva profilul.

Singura problemă care se pune este schimbarea frecventă a politicilor de confidenţialitate. Din această cauză, guvernul federal ar trebui să dea o legislaţie uniformă, care să fie conformă cu toate politicile de confidenţialitate ale principalelor platforme, a declarat Ryan Kiesel, un legiuitor din Oklahoma care a făcut o propunere asemănătoare în 2010, informează Inquisitr.

Potrivit ABC News, aceasta nu este prima dată când a fost propusă o legislaţie care priveşte accesul la Facebook după moarte. Statele Rhode Island, Idaho, Oklahoma, Indiana şi Connecticut au toate o legislaţie care permite accesul la contul unei persoane decedate.