Marile companii din industria tehnologică vor transparenţă în procesul de „spionaj”

8

Apple, Google, Facebook, Twitter sau LinkedIn sunt câteva dintre companiile gigant care cer autorităţilor americane permisiunea de a „divulga" date despre informaţiile private oferite serviciilor de securitate, notează BBC.

Prin scrisoarea trimisă, companiile vor să obţină aprobabrea de publicare a unor rapoarte cu statistici legate de natura şi scopul pentru care aceste informaţii sunt cerute.

În prezent, firmele au voie să publice doar o parte a acestor cereri de securitate şi a naturii lor, iar de cele mai multe ori, este nevoie de permisiunea autorităţilor în acest sens.

Directorul Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, Gen Keith Alexander a declarat că publicarea acestor informaţii trebuie făcută astfel încât să nu pericliteze anchetele în desfăşurare.

Această măsură adoptată de companiile din industria tehnologică ar putea avea o legătură cu nemulţumirile venite din partea utilizatorilor, în special din partea userilor reţelelor sociale, care se declară nemulţumiţi de faptul că datele lor private sunt oferite, la cerere, în mod regulat.