Creşte numărul de copii implicaţi în traficul de persoane în sud-estul Asiei

30

Cambodgia, o ţară cu jumătate de populaţie compusă din copii şi adolescenţi, a înregistrat, în anul 2013, o înrăutăţire a situaţiei privind traficul de persoane.

Jumătate din populaţia Cambodgiei este formată din persoane sub 18 ani, ceea ce face ca sud-estul asiatic să fie numit „regatul copiilor", copii care se confruntă cu situaţii de nedescris. Operation Mobilization, asociaţii care apără drepturile omului şi autorităţile din domeniul sănătăţii arată faptul că, zi de zi, copiii sunt abuzaţi sexual. 25% dintre victimele abuzului sexual sunt copii de 10 ani şi chiar mai tineri, iar media generală a vârstei victimelor fiind de 12 ani, notează Christian Telegraph.

Statisticile îngrijorătoare din anul 2013, privind traficul de persoane, sunt o consecinţă a lipsei de interes a conducerii ţării de a lua măsuri în această direcţie. În anul 2012 s-au înregistrat mai puţine arestări pentru infracţiunea de trafic de persoane ceea ce, împreună cu corupţia, a alimentat aceste abuzuri faţă de copii.

Pentru redresarea acestei situaţii, Operation Mobilization a iniţiat mai multe proiecte care să ofere copiilor abuzaţi o nouă viaţă în Christos. Proiectul Freedom oferă consiliere şi psihoterapie şi de asemenea pregătire şi educaţie pentru prevenirea abuzurilor. Proiectul Wings oferă celor fără resurse pregătire pentru anumite meserii în domeniul construcţiilor şi confecţiilor. Coordonatorii acestor proiecte cred că speranţa şi încurajarea sunt vitale în cazul persoanelor care au suferit astfel de abuzuri.