Milioane de utilizatori renunţă la Facebook în fiecare lună

851

Facebook pierde milioane de utilizatori lunar în cele mai dezvoltate pieţe ale sale, informează The Guardian. Între timp, userii îşi îndreaptă atenţia către alte reţele sociale.

Facebook pierde milioane de utilizatori lunar în cele mai dezvoltate pieţe ale sale, informează The Guardian. Între timp, userii îşi îndreaptă atenţia către alte reţele sociale.

În ultima lună, Facebook a înregistrat o pierdere de 4% din utilizatori numai în Statele Unite, însumând aproximativ şase milioane de vizitatori, arată analizele realizate de Social Bakers. În Marea Britanie, aproape 1.4 milioane de useri nu şi-au mai verificat contul de Facebook. Şi în ţări precum Canada, Spania, Franţa, Germania sau Japonia, Facebook a înregistrat pierderi în rândul celor care utilizează reţeaua de socializare.

Analistul Ian Maude, de la Enders Analysis, este de părere că cei mai mulţi utilizatori din SUA şi Marea Britanie, care îşi doresc să se înscrie pe Facebook, au făcut acest lucru. De asemenea, el ia în considerare factorul de plictiseală care îi îndeamnă pe oameni să încerce şi alte lucruri noi.

Chiar şi timpul petrecut de utilizatorii din SUA, navigând pe reţeaua de socializare, s-a micşorat. În decembrie 2012 se înregistra un timp mediu de 121 de minute pe care userii îl petreceau pe Facebook, arată comScore. Statisticile au arătat că numărul de minute s-a micşorat în luna februarie, ajungând la 115 minute.

Între timp, utilizatorii de reţele sociale îşi îndreaptă atenţia către alte astfel de site-uri de socializare. Instagram, de exemplu, este tot mai popular în rândul tinerilor. De asemenea, o reţea socială realizată de un fost angajat Facebook, Dave Morin, intitulată Path, câştigă chiar şi un milion de utilizatori lunar.

Cu toate acestea, în America de Sud, popularitatea Facebook este în creştere. Social Bakers arată că în Brazilia, numărul de vizitatori a crescut cu 6%, ajungând la 70 de milioane de utilizatori, iar în India, procentul acestora a crescut cu 4%, însumând un total de 64 de milioane de useri.