Şefii, ţinuţi la distanţă de angajaţi pe Facebook

59

Mai mult de jumătate dintre angajaţii români nu vor să-şi adauge şeful în lista de prieteni de pe Facebook, în timp ce unii aleg să nu-şi adauge nici colegii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de site-ul de recrutare Best Jobs.

Astfel, 57% dintre angajaţi aleg să nu-şi adauge şeful în lista de prieteni, 9% nu-şi adaugă nici colegii, iar 5% dintre cei care şi-au adăugat şeful limitează accesul la postări, astfel încât acesta să nu le vadă activitatea.

La polul opus se află 11% dintre angajaţi, care au declarat că au o relaţie de prietenie cu şeful chiar şi în viaţă reală, astfel că adăugarea acestuia în lista de prieteni de pe Facebook nu li se pare un lucru ieşit din comun, relatează Mediafax.

În ceea ce îi priveşte pe angajatori, 38% dintre aceştia au mărturisit în cadrul altui studiu recent, că înaintea unui interviu îi caută pe candidaţi pe site-urile de socializare, în timp ce 16% intenţionează să adopte această strategie pe viitor.

Sondajul BestJobs.ro a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie pe un eşantion de aproape 3.500 de respondenţi.