A fost descoperită „zona răului" din creier

17

Un neurolog german susţine că infractorii au o predispoziţie pentru violenţă şi îşi argumentează opinia pe o descoperire a sa. Medicul Gerhard Roth a descoperit regiunea din creier asociată cu comiterea de activităţi infracţionale, acea zonă având o culoare întunecată în cazul criminalilor, al violatorilor şi al hoţilor.

Regiunea se află în lobul cerebral central şi apare pe radiografii sub forma unei mase întunecate, informează site-ul Daily Mail. Cercetările anterioare arătaseră deja că afectarea lobului frontal poate determina schimbări în obiceiurile sexuale, socializarea, atenţia şi asumarea de riscuri.

De aceea, cercetătorul a mai spus că există criminali care devin astfel din cauza unor accidente. Există cazuri când anumiţi oameni devin infractori din cauza unei tumori sau a unei leziuni din acea zonă, iar după operaţia de îndepărtare a tumorii, acea persoană redevine un om normal, explică Roth.

Cercetătorul a făcut această descoperire în timp ce analiza creierele unor persoane condamnate pentru comiterea de acte violente, în cadrul unui studiu comandat de guvernul german. Roth a proiectat filme în care erau prezentate şi scene brutale şi sordide. Subiecţii condamnaţi pentru acte de violenţă nu au arătat niciun fel de emoţie în acele zone cerebrale în care se formează sentimentele de compasiune şi milă, în cazul oamenilor obişnuiţi.

Gerhard Roth este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în neurologie din Germania şi a lansat în urmă cu câţiva ani un apel care vizează adoptarea unor reforme în ceea ce priveşte sentinţele judecătoreşti pronunţate în această ţară.