Sondaj: Adolescenţii americani sunt tot mai puţin atraşi de Facebook

120

Sondajul Pew arată că adolescenţii americani sunt din ce în ce mai puţin atraşi de Facebook şi din ce în ce mai mult de Twitter. 

Un recent sondaj Pew arată că adolescenţii americani sunt din ce în ce mai puţin atraşi de Facebook şi din ce în ce mai mult de Twitter.

Sondajul Pew a arătat mai multe despre ceea ce gândesc adolescenţii despre Facebook. Ei sunt nemulţumiţi, spre exemplu, de faptul că pe Facebook se află şi părinţii şi bunicii lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care entuziasmul lor pentru această reţea socială a scăzut. Alt motiv este faptul că sunt stresaţi de necesitatea de a menţine o oarecare imagine, simţindu-se constrânşi de aşteptările reţelei.

La ora actuală, Facebook are 1,1 miliarde de utilizatori, fiind în continuare cea mai populară reţea socială. Directorul financiar, David Ebersman a declarat că Facebook are în continuare un înalt nivel de pătrundere în rândul celor mai tineri, aceştia fiind cei mai activi şi cei mai prinşi în această reţea. De asemenea, a mai spus că Facebook nu a pierdut utilizatori; ceea ce se întâmplă este că utilizatorii tineri mai folosesc şi alte reţele, pentru a diversifica şi pentru a mări nivelul lor de socializare, notează CNN.

Sondajul Pew a fost realizat pe 802 subiecţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, în perioada 26 iulie şi 30 septembrie 2012.