Statusurile Facebook, mai memorabile decât o carte

529

Statusurile din reţeaua de socializare Facebook sunt de o dată şi jumătate mai memorabile decât propoziţiile dintr-o carte şi de două ori şi jumătate mai memorabile decât feţele persoanelor pe care le întâlnim, arată un studiu efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea Warwick.

Explicaţia este aceea că statusurile Facebook sunt uşor de reţinut deoarece aceastea sunt caracterizate de o exprimare naturală, asemănătoare vorbirii, cu puţine semne de punctuaţie şi cu o atenţie scăzută acordată regulilor gramaticale. Iar potrivit cercetătorilor, creierul uman este programat să reţină mai repede un asemenea tip de comunicare.

Cauza acestei schimbări este, în principal, înmulţirea mijloacelor prin care se comunică mai puţin profesionist şi mai degrabă colocvial (pe blogguri, în sms-uri şi pe Twitter), explică profesorul Christine Harris, de la Universitatea San Diego.

Descoperirea aceasta are potenţialul de a ajuta educatorii şi profesorii să creeze instrumente educaţionale care să fie mai potrivite generaţiei actuale, a declarat Dr Laura Mickes, de la Universitatea Warwick, pentru Daily Mail.

„Desigur, nu sugerăm renunţarea la manuale şi înlocuirea lor cu tweeturi, dar editorii de manuale şi profesorii ar trebui să înceapă să folosească un stil mai natural de comunicare pentru ca mesajul lor să fie reţinut", a concluzionat Mickles.