Stop discriminării romilor!

111

Aproximativ 100.000 de persoane au semnat o petiţie pe care Amnesty International o va înainta mâine Comisiei Europene, prin care cer luarea de măsuri pentru a stopa discriminarea romilor în Europa.

Semnăturile acestor persoane au fost strânse pe parcursul a două luni şi fac parte din campania „Human rights here, Roma rights now". Activişti romi vor lua micul dejun împreună cu autorităţile Comisiei, ocazie în care acestea vor cunoaşte care sunt experienţele romilor discriminaţi, notează ekklesia.co.uk.

Romii din Europa încă se mai confruntă cu evacuări forţate, segregări în şcoli şi atitudini ostile, din cauza politicilor şi practicilor discriminatoare, iar acestea nu se întâmplă, din păcate, doar în cazuri izolate.

Comisia Europeană a asigurat că se vor lua măsuri în această direcţie, în ţările unde se întâmpla cazuri de discriminare a romilor. Miile de romi cer Comisiei să folosească toate metodele pe care le are la dispoziţie pentru a asigura romilor aceleaşi drepturi pe care le are orice alt european.