Tatăl lui Breivik: E cel mai rău terorist de la 1945 încoace

24

Tatăl extremistului norvegian de dreapta Anders Breivik, autorul atacurilor din 22 iulie, soldate cu 77 de morţi, apreciază că fiul său „este cel mai rău terorist de la al Doilea Război Mondial încoace", într-un interviu acordat săptămânalului Stern.

„A ucis 77 de oameni nevinovaţi şi nici măcar nu are remuşcări (…) Este posibil ca toate aceste lucruri să nu se fi întâmplat, dacă m-aş fi ocupat mai mult de Anders", a declarat Jens Breivik, deşi experţi psihiatri au precizat că Anders Breivik nu este responsabil penal pentru faptele sale.

În iulie, Anders Breivik, în vârstă de 32 de ani, ostil islamului şi multiculturalismului, a detonat o bombă lângă sediul Guvernului norvegian, după care a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune a tinerilor laburişti, pe Insula Utoya, în apropiere de capitala norvegiană. Dintre cele 77 de persoane ucise, majoritatea erau tineri.

După arestare, teroristul a declarat că prin acest gest a vrut să trezească „dintr-un somn adânc" Europa mult prea liberală faţă de emigranţi.

Sursa: Mediafax