Tinerele creştine, tot mai des victimele traficanţilor sexuali

103

În ultimele nouă luni, peste 140 de copii din Bangladesh au fost salvaţi din aşa-zise centre de training musulmane, majoritatea fiind aleşi din cauza credinţei lor creştine. Aceştia au fost folosiţi pentru muncă silnică şi sclavie sexuală.

Tinerelor creştine li s-a promis că vor studia într-o şcoală creştină şi vor fi pregătite pentru a deveni cosmeticiene. În schimb, fetele au devenit sclave sexuale, au fost convertite forţat la islam şi hrănite doar o dată pe zi.

Reţeaua de traficanţi a fost identificată de un bărbat, care a dorit ca şi fiica lui să fie înscrisă la şcoala creştină. După refuzul bărbatului care transporta zeci de fete spre Dhaka, acesta a devenit suspicios şi a reuşit să descopere drama prin care treceau creştinele.

În Bangladesh, 90% din populaţie este musulmană, iar creştinii sunt marginalizaţi. În unele oraşe, aceştia au interdicţie chiar şi să bea apă din fântânile publice. Această situaţie şi promisiunea unui trai mai bun îi face pe creştini, şi în mod special pe fete, să fie vulnerabile în faţa unor asemenea oferte. În prezent, încă 186 de copii sunt daţi dispăruţi şi se crede că au devenit ţinta aceleiaşi reţele.