Top 7 cei mai deştepţi oameni din lume

1094

Coeficientul de inteligenţă (IQ) este o metodă destul de controversată de măsurare a inteligenţei. Mulţi oameni nu au fost niciodată testaţi, în timp ce alţii au făcut testul de mai multe ori pentru a-şi îmbunătăţi scorul. Cu toate astea, psihologii consideră că, deocamdată, rămâne metoda cea mai viabilă de măsurare a inteligenţei.

The World Genius Directory, creată de dr. Jason Betts, este o listă care compilează cele mai bune rezultate luate la teste de certificare IQ. Pe Internet există mai multe astfel de liste şi site-uri, dar multe dintre ele au tot felul de limitări, ce ţin de regiune, limbă, etc. World Genius Directory este considerat un top corect, care se actualizează în mod repetat. BusinessInsider l-a folosit pentru a alcătui un top cu cei mai deştepţi oameni din lume.

Cu un IQ de 198, dr. Evangelos Katsioulis este considerat cel mai deştept om din lume. El este un psihiatru de naţionalitate grecească, care s-a specializat în filosofie, cercetare în tehnologia medicală şi psihofarmacologie, adică studiul întrebuinţării şi al efectelor substanţelor farmaceutice asupra psihicului. În vârstă de 38 de ani, Karsioulis se relaxează pictând, înotând sau călătorind.

Al doilea om care pe listă este probabil şi cel mai „colorat” personaj. Americanul Rick Rosner are un IQ de 192 şi este scenarist pentru mai multe emisiuni TV, a concurat în cadrul concursului televizat „Vrei să fii milionar?" şi a petrecut mulţi ani ca să barman, stripper şi model nud. Acum are 54 de ani şi trăieşte în Los Angeles. De curând, a declarat pentru publicaţia The Daily, că petrece şi până la 20 de ore pe zi, rezolvând teste de IQ pentru a încerca să îl detroneze pe grecul Katsioulis.Mislav Predavec s-a născut în Croaţia, unde lucrează în prezent ca şi professor de matematică în capital Zagreb. La 45 de ani şi cu un IQ de 192, Predavec deţine o companie de comerţ şi este fondatorul şi preşedintele elitei GenerIQ Society. Kenneth Ferell este un american în vârstă de 52 de ani, cu un IQ de 190. El este un fizician în Charlotte, N.C şi un membru în numeroase societăţi ale elitelor IQ, precum Epimethius Society sau Order of Imhotep. În ultimii ani testele IQ au devenit pentru el un hobby amuzant şi chiar a creat câteva teste numerice şi verbale. Pe locul 5 din listă, în ordine descrescătoare, se află germanul Patrick Zimmerschied, cu un IQ de 178. La vârsta de 30 de ani el studiază filosofia şi ştiinţe politice la Universitatea de Tehnologie Darmstadt, după ce s-a lăsat de şcoală la 18 ani. Până la această vârstă a scris mai multe cărţi şi volume de poezii.Tim Roberts este din Australia şi are un IQ de 178. În prezent este profesor şi şeful departamentului de informatică la Universitatea Central Queensland din Australia. Ce îi place să predea cel mai mult sunt cursurile de sisteme de operare, inteligenţă artificială şi programare. Înainte să devină profesor, Roberts a lucrat ca şi consultant la o companie de software.Ultimul pe lista celor 7 este Lee HanKyung, din Coreea de Sud, cu un IQ de 177. Tânărul de 27 de ani este în prezent student la medicină.