Tănără de culoare acuză membrii Ku Klux Klan că i-au dat foc

65

O tânără de culoare a alertat poliţia din Louisiana, reclamând trei bărbaţi despre care a spus că ar fi stropit-o cu un lichid inflamabil și i-ar fi dat foc. Aceștia ar fi inscripţionat pe mașina tinerei literele KKK, acronimul organizaţiei rasiste Ku Klux Klan.

Sharmeka Moffitt, în vârstă de 20 de ani, a fost incendiată, duminică seara, în districtul Winnsboro din Louisiana, de trei indivizi care aveau pe feţe cagule de culoare albă, a relatat Huffington Post. Autorităţile au îndemnat însă la prudenţă în concluzii. „Nu trebuie să tragem o concluzie pripită", a apreciat primarul de culoare din Winnsboro, Jackie Johnson, citat de thenewsstar.com. „Nu sunt definitiv convins că ar fi vorba despre o agresiune rasistă", a mai spus el.

Agresiunea a suscitat rapid un val de îngrijorare, mai ales pe reţelele sociale unde mulţi au susţinut că tânăra a fost atacată pentru că purta un tricou cu Barack Obama, o ipoteză dezminţită de autorităţi, a transmis Mediafax.

Marţi, poliţia a revenit cu informaţii, transmiţând populaţiei un mesaj șocant: tânăra și-a provocat singură rănile. Autorităţile nu au precizat încă nimic despre motivele pentru care fata ar fi recurs la acest gest. Sharmeka se afla încă în stare gravă din cauza arsurilor suferite.