UE vrea legislaţie uniformă pentru jocurile de noroc online

78

Pentru fiecare website cu jocuri de noroc autorizat, există cel puţin cinci site-uri de poker sau de pariuri sportive neautorizate, estimează reprezentanţii Comisiei Europene, care a lansat ieri o consultare publică pentru a obţine o imagine de ansamblu asupra situaţiei jocurilor de noroc online din UE.

„Piaţa jocurilor de noroc online din UE continuă să crească cu rapiditate și generează venituri substanţiale, canalizate uneori în scopuri nobile,” a declarat Michel Barnier, Comisarul pentru piaţa internă și servicii.

„Expansiunea acestui sector trebuie să meargă mână în mână cu voinţa de a ne proteja cetăţenii, în special minorii, și de a garanta că oferta de servicii de acest gen din UE este fiabilă și bine reglementată,” a adăugat Barnier.

Legislaţia curentă la nivelul UE permite fiecărui stat membru să reglementeze autonom funcţionarea site-urilor de jocuri de noroc online. Până la 31 iulie, Comisia Europeană primește contribuţii în cadrul unei consultări privind măsurile care ar trebui luate la nivelul întregii Uniuni Europene în domeniul jocurilor de noroc online.