Ultima modă în China: costumele de baie pentru faţă

409

Sezonul estival a adus turişti dornici de plajă şi pe litoralul chinez. Însă nu toţi se bucură de soare, deoarece chinezii se feresc, cât pot, să aibă pielea bronzată.

Până la apariţia acestor măşti colorate, deschise doar în dreptul ochilor şi al gurii, chinezii preferau să îşi petreacă timpul liber la piscine şi în parcuri acvatice acoperite. Însă anul acesta, ei au fost scandalizaţi de condiţiile insalubre din aceste zone amenajate, ceea ce i-a făcut să iasă la ocean, informează NPR.

Cel mai ieftin mod prin care chinezii se protejează de soare este folosirea unei măști ce costă între 2 şi 4 dolari americani. Costumul de baie utilizat de chinezii care nu vor să se bronzeze cuprinde și pantaloni lungi şi bluze cu mânecă lungă.

Spre deosebire de cultura occidentală, în care o piele bronzată este văzută ca un semn de sănătate, cultura chineză apreciază pielea albă. Cineva care este bronzat este adeseori asociat cu ţăranii, care muncesc în exterior, pe câmp, în bătaia soarelui. În schimb, cei care îşi păstrează pielea albă denotă o viaţă de lux, confort şi de succes.