Un actor depistat cu sifilis e o ameninţare pentru industria filmelor pentru adulţi

14

Un moratoriu auto-impus ar putea intra în vigoare în industria producţiei de filme pentru adulţi după ce un actor a fost depistat cu sifilis. Un grup american de comercializare a filmelor pentru adulţi a cerut impunerea moratoriului la nivel naţional și pornirea unei investigaţii medicale pentru a evita declanșarea unei epidemii a bolii cu transmisie sexuală.

Potrivit lui Joanne Cachapero, purtător de cuvânt al grupului Free Speech Coalition, moratoriul voluntar va afecta funcţionarea industriei multi-miliardare „până ce riscul căruia i se supun actorii va fi evaluat corespunzător și toţi performerii vor fi testaţi."

Vineri, Departamentul de Sănătate Publică al Los Angeles County a anunţat că va investiga cinci posibile cazuri de sifilis. Cachapero a apelat însă la toţi actorii americani (peste 1.000, potrivit AP) să se testeze. Sifilisul este o boală dificil de depistat însă ușor de tratat dacă este descoperită din timp. O singură injecţie cu penicilină poate vindeca bolnavul care a avut boala mai puţin de un an. Persoanele care au avut boala mai mult timp necesită mai multe injecţii.

Aceasta nu este prima ocazie în care suspiciunea privind o boală transmisă în urma contactului sexual îi determină pe producătorii de filme pentru adulţi să oprească filmările. În 2011, 2010 și 2004, producţia a fost oprită după ce câte un actor era fie bănuit, fie dovedit că ar fi infectat cu HIV.