Umilirea chinezilor la locul de muncă stârneşte indignarea publică

105

O firmă de cosmetice din China a decis să îşi înveţe angajaţii să fie mai umili şi să înveţe să lucreze în condiţii de stres, alegând să îi scoată într-o piaţă publică şi să-i oblige să meargă „în patru labe".

Angajaţilor în număr de 16, în majoritate femei, li s-a cerut să înconjoare în genunchi un monument dintr-o piaţă publică, în faţa trecătorilor şocaţi, cu scopul declarat de a-i învăţa să reacţioneze mai bine în condiţii de stres.

„Exerciţiul"a fost întrerupt de poliţie, care a sosit la faţa locului şi a cerut reprezentanţilor firmei să plece, din cauza lipsei unei autorizaţii.

În afară de reacţiile revoltate ale martorilor, mesajele din social media au reclamat condiţiile de muncă inumane. Utilizatorii au acuzat firma că îşi tratează angajaţii precum nişte sclavi şi au adus în discuţie şi numele altor companii care nu îşi tratează cum trebuie angajaţii.

Foşti angajaţi ale firmelor în discuţie au declarat, sub protecţia anonimatului, că – pentru a nu fi concediaţi – au fost rugaţi să latre în public, să apară dezbrăcaţi sau că citească, cu voce tare, dintr-o carte, într-o piaţă publică.

În China, Codul Muncii nu este respectat şi din această cauză angajatorii nu sunt pedepsiţi în niciun fel dacă îşi jignesc sau tratează angajaţii inuman, arată France 24.