Un băieţel de 10 ani a inventat un joc video pentru bunica lui oarbă

115

Dylan Viale, un băieţel de 10 ani din Statele Unite, şi bunica sa Sherry Nissen împărtăşesc o legătură foarte specială. Ei merg la filme împreună și plimbă câinii împreună. Lucruri destul de impresionante, având în vedere că Sherry și-a pierdut vederea acum zeci de ani.

În ciuda tuturor amintirilor frumoase pe care le împărtășesc, există un lucru pe care Dylan şi bunica lui nu au fost capabili să îl facă împreună: să joace jocuri video, activitatea preferată a lui Dylan, relatează Huffington Post.

„Îmi plac jocurile video şi am vrut să găsesc o cale ca ea să poată experimenta asta," a spus Dylan, care este elev în clasa a 5-a la școala Hidden Valley Elementary School din Martinez, California.

Numit Quacky's Quest, Dylan a creat un joc video care urmează mişcările unei raţe care se bazează pe sunete mai degrabă decât pe imagini. Pentru a juca, o persoană care nu are handicap vizual trebuie să poarte o eșarfă legată la ochi.

„Am vrut să văd dacă bunica poate să joace jocul meu… și a putut", a spus Dylan pentru Patch.com.

După ce a petrecut peste 30 de ore la dezvoltarea și designul jocului, Dylan a participat cu el la concursul de știinţă din cadrul școlii sale și a câștigat locul unu.