Le Pen promite izbăvirea francezilor de români

53

Aflată în plină campanie electorală la Paris, candidata de extremă dreapta Marine Le Pen contestă dreptul la muncă pentru românii şi bulgarii aflaţi în Hexagon.

În discursul de marţi, Le Pen s-a prezentat ca „singurul candidat capabil să protejeze Franţa" în lupta împotriva nedreptăţii. În plus, ea a mai adăugat că, în mijlocul influenţelor negative ale globalizării, ea doreşte să îi apere doar pe muncitorii francezi, relatează cotidianul Le Figaro.

Într-un interviu acordat postului de radio Europe1, Marine Le Pen s-a prezentat ca fiind „suflul schimbărilor radicale" şi a criticat dur proiectele Comisiei Europene în favoarea salariilor minime diferenţiate. Mai exact, Le Pen a făcut referire la Directiva Bolkenstein, propusă de politicianul olandez Frits Bolkestein, în 2006. Această directivă europeană permite în prezent unei companii dintr-un stat membru UE să recruteze personal din alt stat membru în virtutea reglementărilor din ţara în care avea sediul.

Tot pentru Europe1, Le Pen a declarat că liberalizarea completă a pieţei muncii în Uniunea Europeană le va permite românilor şi bulgarilor să intre în concurenţă cu muncitorii francezi, ceea ce va „îmbolnăvi" Franţa. „Toate acestea sunt remediile ultraliberale pe care liderii Europei ni le impun de 20 de ani. Cu cât ne impun mai mult aceste remedii, cu atât suntem mai bolnavi", a explicat Marine Le Pen.

Candidata de extremă dreapta Marine Le Pen a afirmat în repetate rânduri că legile care vizează imigraţia sunt prea lejere. În prezent, Marine Le Pen se află pe locul al treilea în preferinţele alegătorilor francezi, după Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande.