Un suedez a supravieţuit 2 luni în mașina înzăpezită

637

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din oraşul suedez Oerebro, a supravieţuit timp de 2 luni, din 19 decembrie 2011, în mașina sa care a rămas înzăpezită, neavând cu el mâncare sau apă, ci „hrănindu-se” doar cu zăpadă.

A fost găsit și salvat de către un om care a trecut prin această zonă cu un snowmobil, și care observând mașina înzăpezită a anunţat urgent poliţia. Ulterior a fost internat în stare gravă la spitalul din orașul nordic Umea, situat în provincia Västerbottens (la sud de Cercul Arctic).

„Bărbatul a fost găsit într-o stare foarte gravă. El a declarat că se află acolo acolo de mult timp și a supravietuit mâncând doar puţină zăpadă. Omul a stat înghesuit într-un sac de dormit pe bancheta din spate" a declarat poliţistul Ebbe Nyberg pentru BBC. Poliţistul a mai afirmat că temperaturile din zonă, în această iarnă, au indicat valori de -30 C, și că practic „este o minune că acest bărbat a supravieţuit".

Medicii de la Universitatea Spitalului Umea declară că, în mod normal, o persoană ar fi putut rezista fără mâncare aproximativ patru săptămâni, iar bărbatul ar fi supravieţuit probabil datorită unei stări de hibernare în care a intrat în această perioadă. După intervenţia de salvare, bărbatul a fost transferat la spitalul din Norrlands.

Surse: BBC , The Telegraph