Cum Apple a salvat Facebook și alte 10 lucruri pe care nu le știi despre reţea

506

Detaliile necunoscute despre cea mai mare reţea de socializare din lume și despre oamenii implicaţi în acest proiect au fost dezvăluite în cartea „The Facebook Effect", scrisă de David Kirkpatrick. Vezi mai jos o listă cu cele mai uimitoare 11 lucruri pe care nu știai despre Facebook.

1. O înţelegere cu Apple a menţinut Facebook pe linia de plutire, în 2004.

2. În primele câteva luni de la lansarea companiei, Zuckerberg şi familia sa au cheltuit 85.000 de dolari pentru a susţine Facebook.

3. Într-o casă închiriată de angajaţii Facebook, în 2004, existau “cantităţi impresionante” de marijuana, însă Zuckerberg era împotriva drogurilor şi nu a fumat niciodată.

4. În 2005, când Jim Breyer de la Accel a investit 12,7 milioane de dolari în Facebook, co-fondatorii Mark Zuckerberg, Sean Parker şi Dustin Moscovitz au luat câte un milion de dolari bonus.

5. La o zi după ce Accel a investit în Facebook, un bărbat înarmat s-a repezit către Mark Zuckerberg, într-o benzinărie. Fondatorul Facebook s-a urcat în SUV-ul său şi a plecat rapid.

6. Primul preşedinte al Facebook, Sean Parker, a fost îndepărtat de la conducerea companiei de către investitorii Accel Partners, în urma unor acuzaţii de posesie de cocaină.

7. Fondatorul YouTube, Steve Chen, a lucrat la Facebook înainte să lanseze site-ul de video-sharing.

8. În 2005, după ce angajaţii şi investitorii au început să-i ceară demisia din funcţia de director al companiei, Mark Zuckerberg a luat lecţii de CEO.

9. În 2006, Zuckerberg a fost foarte aproape să vândă Facebook către Yahoo, nemulţumit că lumea nu observase că reţeaua de socializare începuse să se adreseze şi companiilor.

10. În 2006, hackerul Christ Putnam a spart mii de profile de Facebook şi le-a schimbat design-ul, făcându-le să arate precum paginile de MySpace. Ulterior, Putnam a fost angajat la Facebook.

11. În baza unei investiţii pe care Microsoft a făcut-o în Facebook în 2007, Mark Zuckerberg nu poate vinde către Google înainte să anunţe compania lui Bill Gates.

Sursa: Business Insider