Victoria’s Secret, companie construită pe spatele copiilor

58

Lovitură de onoare pentru faimoasa companie americană de lenjerie intimă, Victoria’s Secret. Conform investigaţiilor făcute de jurnaliştii de la Bloomberg News Agency, se pare că luxoasele piese de lenjerie intimă sunt făcute din bumbac strâns de copii care sunt obligaţi să muncească pe plantaţiile din Burkina Faso.

„Dacă mă opresc puţin, mă bate", spune Clarisse Kamibre (13 ani) despre vărul ei, cu care locuieşte într-o colibă la ferma de bumbac şi care o pedepeseşte dacă nu îşi termină toată treaba. Clarisse nu are păpuşi, nu are poze cu familia ei, nu are nici măcar o periuţă de dinţi.

Ca ea sunt mulţi alţi copii care sunt ţinuţi acasă de către rude şi obligaţi să muncească la recolta de bumbac. Jurnaliştii au descoperit că 57 la sută dintre fermierii locali, producători de bumbac pentru diverse companii, au cel puţin un copil în „grijă".

Purtătorul de cuvânt al Victoria's Secret a spus că vor investiga problema deoarece contravine valorilor companiei în ce priveşte codul muncii şi standardele la care trebuie să se ridice fiecare furnizor cu care lucrează. „Standardele noastre interzic în mod specific munca infantilă", a precizat el.

Surse: Daily Mail, One News Page