VIDEO: Oprah şi Sheryl Sandberg, despre mitul „Am totul în viaţă”

371

Sheryl Sandberg are o carieră destul de impresionantă. A fost directoare de personal la Trezoreria SUA, vice-preşedinte al Google şi acum COO (director de operaţiuni) la Facebook. Într-un clip exclusiv din noul episod al emisiunii „Oprah's Next Chapter", Sandberg vorbeşte cu Oprah despre ce înseamnă să fii un lider feminin puternic şi ce trebuie să faci pentru a ajunge în top.

Dar Sandberg nu este doar o femeie de carieră, ci este şi mamă. Mulţi oameni, multe femei se întreabă cum a reuşit să ajungă la un echilibru în viaţă şi „să aibă totul". În acest videoclip, Sandberg vorbeşte despre ideea de a avea totul în viaţă, spunând că este un lucru periculos pentru femei.

„Să ai totul este cel mai rău lucru," îi spune lui Oprah. „Indiferent de cât de multe lucruri avem şi cât de recunoscători suntem pentru ele, nimeni nu are totul, pentru că fiecare dintre noi facem schimburi în fiecare zi, în fiecare minut," citează Huffington Post.

Lucrurile nu au fost mereu aşa. Sandberg povesteşte că pe vremea mamei ei nimeni nu depăşea 40 de ore de lucru pe săptămână. Astăzi este o situaţie diferită. „Suntem conectaţi unii la ceilalţi mereu. Ne aşteptăm ca cei de la serviciu să fie mereu disponibili, iar timpul pe care mamele îl petrec cu fiii lor s-a schimbat complet. Standardele s-au schimbat. Se aşteaptă de la noi să fim disponibile non-stop ca mame, dar şi ca angajaţi. Nu putem face asta. Nimeni nu poate", spune Sandberg.