Brenda Schmitz a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiu avansat în 2011. Știa că nu va supravieţui, așa că înainte de a-și încheia viaţa, a avut grijă ca la momentul potrivit, familia ei să primească un dar special din partea ei, dar care i-a bucurat și i-a emoţionat până la lacrimi atât pe ei, cât și pe toţi cei care au auzit povestea ultimei sale dorinţe.

Înainte cu doar o lună de a muri, Brenda a scris o scrisoare adresată postului local de radio Star 102,5, care derulează de mai bine de 20 de ani un program special în care sunt îndeplinite dorinţe de Crăciun, scrie CNN. Femeia a instruit o prietenă apropiată să păstreze cu grijă hârtia și să o trimită către destinatar numai atunci când David, bărbatul cu care a fost căsătorită, își va găsi o altă parteneră de viaţă.

În anul 2013, scrisoarea Brendei a ajuns la postul de radio. Scott Allen, managerul postului, susţine că de când este derulat programul de Crăciun, nu a mai citit vreodată o scrisoare asemănătoare cu aceasta. „Toată lumea, indiferent de vârstă, a fost emoţionată”. Pentru a îndeplini dorinţa Brendei, soţul ei a fost chemat la studio, fără să i se ofere prea multe detalii legate de motivul vizitei. Odată ajuns în direct, David a devenit vizibil emoţionat atunci când gazda emisiunii l-a întrebat de fosta sa soţie. Cu vocea tremurândă și ștergându-și lacrimile care i-au năpădit ochii, a încercat să se adune și să își găsească cuvintele pentru a povesti cât de specială a fost Brenda în viaţa sa și a celor patru băieţi pe care i-au crescut împreună.

Prezentatoarea Colleen Kelly a fost cea care i-a citit scrisoarea Brendei lui David și, din când în când, emoţiile acesteia deveneau extrem de vizibile prin voce, prin pauze și prin expresiile faciale. „Motivul pentru care vă scriu este că am o dorinţă. Am o dorinţă pentru David, pentru băieţi și pentru noua lui soţie și familia ei, dacă are, de asemenea, copii. Vreau să știe că îi iubesc foarte mult și îmi doresc să se simtă întotdeauna protejaţi într-o lume a durerii. Speram ca un mic gest pe care voi toţi îl puteţi face pentru mine, le-ar fi de folos și le-ar schimba vieţile pentru totdeauna și ar știi că voi fi întotdeauna alături de ei”, scria Brenda. Ea și-a dorit ca noua soţie a lui David să primească un binemeritat tratament de relaxare, iar întreaga familie să se bucure de o „excursie magică” ce îi va ajuta să construiască o legătură puternică. Brenda nu i-a uitat nici pe medicii de la Centrul Medical Mercy care au îngrijit-o cât timp a fost bolnavă și i-a rugat pe realizatorii programului să le acorde o noapte de relaxare într-un local unde să se poată destindă în voie.

„Am fost surprins, dar într-un fel, nu am fost. Așa era Brenda. A făcut atât de multe aranjamente înainte de a muri”, a spus David, citat CNN. Înainte de a muri, fosta lui soţie l-a rugat să își refacă viaţa alături de o altă femeie. La rândul ei, Jayne, noua parteneră a lui David, a fost emoţionată de gestul atât de grijuliu al Brendei. Cea mai importantă parte a scrisorii a fost pentru ea pasajul în care fosta soţie a lui David îi spunea că ţine la ea, că o iubește, cu toate că nu a cunoscut-o. „A spus asta necondiţionat”, spune Jayne.

Echipa de la radio i-a împlinit ultimele dorinţe ale Brendei și a oferit întregii familii o excursie la Disney World.

Foto: captură YouTube