Majoritatea tinerilor americani se căsătoresc pe viaţă

153

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Clark din Statele Unite arată că 86% dintre tinerii americani se aşteaptă ca mariajul să dureze toată viaţă, deşi jumătate din ele se încheie prin divorţ.

Rezultatele mai arată că 57% dintre respondenţii cu vârste între 18 şi 29 de ani au declarat că a avea relaţii sexuale fără implicări emoţionale este un lucru rău. Aproape 80% dintre respondeţi au declarat că mai întâi cuplurile ar trebui  să se căsătorească şi după aceea să facă copii.

În opinia lui Jeffrey Jensen Arnett, profesor de psihologie la Universitatea Clark şi autor al studiului, rezultatele indică nivelul de optimism al tinerilor americani faţă de instituţia căsătoriei, deşi „ei cresc ştiind că jumătate dintre căsătorii se încheie prin divorţuri," citează Rawstory, preluat de la AFP.

„Dintre tinerii din ziua de azi, cei ai căror părinţi au divorţat, sunt cei care sunt mai hotărâţi să evite un divorţ, deşi din punct de vedere statistic, ei au cele mai multe şanse să divorţeze la rândul lor", a adăugat Arnett.

Studiul mai arată că 61% din cei 1.029 de respondenţi, atât bărbaţi cât şi femei, se aşteaptă să trebuiască să renunţe la anumite obiective de carieră pentru a putea avea viaţa de familie pe care şi-o doresc. Dintre cei sondaţi, 23% erau căsătoriţi, 10% trăiau în cuplu, iar 29% erau celibatari.