Au apărut ochelarii pentru pioşi

132

Evreii ultra-ortodocşi din Ierusalim vor putea achiziţiona, în schimbul sumei de 32 de dolari, o pereche de ochelari care estompează imaginea femeilor de la o distanţă mai mare de 3 metri.

Compania producătoare a realizat ochelarii pentru locuitorii din cartierul Mea Sharim, care sunt ultra-ortodocşi şi care respectă cu stricteţe legea iudaică. În numeroase ocazii, aceştia s-au plâns din cauza îmbrăcăminţii nepotrivite a femeilor cu care intră în contact, din afara cartierului sau din alte oraşe.

Ochelarii, care au o folie autocolantă, permit evreilor să rămână devotaţi principiilor religioase pe care le urmează şi să nu păcătuiască, privind la o femeie îmbrăcată nepotrivit. Folia obstrucţionează cu totul vederea, însă evreii preferă să nu vadă decât să fie ispitiţi să vadă ce nu trebuie.

Totodată, compania producătoare a realizat şi ochelari cu dioptrii care au o asemenea folie protectoare. Din păcate pentru miopi, ochelarii nu le sunt de niciun folos, întrucât ei oricum nu pot vedea la distanţă.