În India, pomii fructiferi salvează vieţile fetelor

792

În India naşterea unei fete nu este o bucurie egală cu naşterea unui băiat. Din această cauză, multe femei aleg să facă avort atunci când află că sexul copilului nu este cel dorit.

Însă într-un mic sat din districtul indian Bhagalpur, oamenii au învăţat să facă faţă presiunilor sociale impuse de costurile mai ridicate de întreţinere a unei fete.

În satul Dharhara, familiile plantează cel puţin zece pomi fructiferi la naşterea fiecărei fetiţe. Aceasta este şi povestea lui Nikah Kumari, relatată de BBC. Nikah are 19 ani, iar luna aceasta urmează să se mărite. Păstrând tradiţia locului, familia ei a plantat 10 pomi de mango în ziua în care Nikah s-a născut. Cu trei ani în urmă, au început să vândă din fructele recoltate, astfel că, înaintea nunţii, fata are asigurate cheltuielile de nuntă, foarte ridicate pentru o familie cu venituri modeste, așa cum este familia lui Nikah.

Părinţii lui Nikah nu sunt sunt singurii care s-au gândit la o asemenea soluţie. În satul Dharhara, peste 100.000 de pomi de mango și de lychee au crescut și dau roade. Fetele știu că acei pomi au fost plantaţi pentru ele, așa că au grijă de mici de pomișori, care cresc împreună cu ele. O metodă frumoasă de a evita infanticidul fetelor, obiceiul de a planta pomi la nașterea fiecărei fete le oferă acestora și sentimentul că sunt valoroase și importante pentru părinţii lor.