Ruşii cred că liberalismul sexual din UE este „inacceptabil”

44

Alexander Bastrykin, directorul Comitetului de Investigaţii (principala autoritate federală de investigaţie din Rusia) consideră că susţinerea pe care o manifestă statele europene faţă de căsătoria gay a atins un nivel inacceptabil.

Bastrykin consideră că Europa a devenit „prea extremă în ceea ce priveşte liberalismul" manifestat faţă de drepturile homosexualilor. El îndeamnă la o opoziţie vehementă faţă de acest obicei, care nu ar trebui promovat.  

„În Rusia, noi avem o opinie [nr cu privire la drepturile minorităţilor sexuale], dar prietenii noştri occidentali au altă opinie", a declarat el pentru Interfax.

Rusia este una dintre ţările cu politici conservatoare cu privire la homosexualitate. De la începutul anului, autorităţile au început o campanie agresivă împotriva homosexualilor. O lege care interzice propaganda acestora pe o perioadă de 100 de ani a fost adoptată în Sankt Petersburg, iar un grup de parlamentari de la Moscova a sugerat, recent, că o astfel de reglementare ar trebui adoptată la nivel naţional.