Amnesty: Pacienţi torturaţi în spitalele din Siria

126

Pacienţii aflaţi în spitalele controlate de guvern în Siria sunt torturaţi în încercarea de a suprima revolta, se arată într-un raport al Amnesty International.

Raportul de 39 de pagini susţine că pacienţii din spitalele de stat au fost supuşi la tortură şi rele tratamente chiar de către personalul medical, modalitate prin care guvernul sirian a încercat zdrobirea opoziţiei. În ciuda acestui fapt, autorităţile siriene au negat torturarea opozanţilor Guvernului.

Cilina Nasser, reprezentanta Amnesty International pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord a declarat că autorităţile par să le fi „dat mână liberă, în spitale, forţelor de securitate".

Mulţi civili răniţi consideră că este mai bine să nu meargă la spital. Organizaţia pentru drepturile omului notează cazuri în care pacienţii au fost scoşi din spital din cauza lipsei unui tratament adecvat sau a agresiunilor din partea personalului medical, informează HotNews.

Amnesty International le-a cerut autorităţilor siriene să dea instrucţiuni stricte şi clare pentru a fi acceptaţi şi trataţi în spitalele de stat toţi pacienţii, acordându-se prioritate maximă intereselor acestora. Autorităţile trebuie să se asigure că toţi pacienţii sunt trataţi în mod egal, fără discriminare bazată pe orientarea politică, se menţionează în acelaşi raport.

(Foto: Dreamstime)