Fitch, Moody și Standard & Poor incapabile să prezică evoluţia statelor

77

Foarte bine cunoscutele agenţii de rating Fitch, Moody și Standard & Poor au fost criticate de la începutul crizei economice globale pentru incapacitatea de a prevedea criza ori problemele îndatorării din Europa de est, informează Reuters.

    Agenţii de rating Fitch, Moody și Standard & Poor au fost criticate de la începutul crizei economice globale pentru incapacitatea de a prevedea criza ori problemele îndatorării din Europa de est, informează Reuters.

    Marii investitori declară că agenţiile de rating sunt prea încete și, de aceea, preferă să se bazeze din ce în ce mai mult pe propriile sisteme de rating. Cei care așteaptă după agenţiile de rating, pierd oportunităţile de afaceri, spun investitorii.

    Cu toate acestea, experţii cred că pe termen lung, rolul agenţiilor de rating este foarte important. Pieţele financiare reacţionează uneori foarte prompt la anunţurile agenţiilor de rating. În plus, multe instituţii se ghidează încă după agenţiile de rating, așa că în lipsa lor, s-ar crea efectiv un haos.