Europenii spun că o duc mai rău cu banii anul acesta

10

Mai mult de o treime dintre europeni apreciază că stau mai prost cu banii decât anul trecut. Cei mai mulţi aflaţi în această situaţie sunt europenii aflaţi la vârsta a treia.

Mai ales persoanele cu venituri scăzute au avut anul trecut probleme financiare, arată un raport al Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii şi a Condiţiilor de Muncă (Eurofound), citat de Mediafax.

Grupul raportează totodată că tot mai multe persoane acuză probleme în ceea ce priveşte echilibrul dintre viaţa profesională şi viaţa privată, sănătatea şi accesul la serviciile de asistenţă medicală.

Şomajul, în special cel pe termen lung, are un impact uriaş asupra bunăstării subiective. Cel mai ridicat nivel de excludere socială se găseşte, astfel, în rândul persoanelor şomere pe termen lung, potrivit analizei.

Iniţiatorii analizei spun şi că există o percepţie din ce în ce mai pregnantă a rupturii dintre grupurile rasiale şi etnice şi o proporţie din ce în ce mai mare de persoane identifică tensiuni între cei bogaţi şi cei săraci.

Din ce în ce mai multe naşteri au loc în afara instituţiei căsătoriei, iar gospodăriile cu părinţi singuri par a fi dezavantajate în cele mai multe domenii ale calităţii vieţii.