La 14 ani a cumpărat o casă de 100.000 de dolari, cu numai 12.000 de dolari

599

„Sunt Willow Tufano. Am 14 ani şi deţin un MacBook Air, o placă de surf, un PlayStation 3, patru dihori şi o casă". Așa își începe povestea tânăra care a cumpărat o casă în valoare de 100.000 de dolari, pentru numai 12.000 de dolari, potrivit Business Insider.

Odată cu prăbușirea pieţei imobiliare, mama fetei, agent imobiliar, a încercat să găsească cumpărători pentru casele trecute în proprietatea băncilor. Unele dintre ele erau încă mobilate, așa că Willow a început să vândă obiectele din aceste case, cu permisiunea proprietarilor, pe Craiglist (un site de licitaţii online).

În acest fel, adolescenta a câştigat 500 de dolari pe lună. Într-un an a ajuns să deţină destui bani (6.000 dolari) pentru a putea cumpăra, alături de mama sa, o locuinţă de 12.000 de dolari, al cărei preţ fusese redus de la 100.000 de dolari.

Pe viitor, Willow vrea să cumpere şi partea mamei sale şi să devină singurul proprietar al casei când va împlini 18 ani. Deocamdată locuinţa este închiriată și Willow se gândește se strângă bani pentru următoarea.

Deși povestea fetei pare una rară, ea nu este singurul adolescent care cumpără o casă. În mai 2008, o adolescentă de 18 ani, din Ohio, și-a cumpărat prima ei casă cu banii cash pe care îi strânsese ca plată pentru diverse reprezentaţii artistice la „bâlci” (state fair).

Povestea lui Willow Tufano are și o faţă neagră, pentru că reprezintă dovada crizei financiare puternice care a lovit atât de tare în SUA încât multe familii și-au pierdut casele și sunt nevoite să locuiască în mașini, după cum relatează Huffington Post.