Moneda chineză va creşte cu 500% în următorii 20 de ani

157

Valoarea monedei chineze va creşte cu 300% până la 500% în următorii 20 de ani, potrivit unei estimări făcute de cunoscutul investitor Jim Rogers.

Miliardarul este cunoscut pentru stilul său de a face investiţii şi pentru previziunile pe care le are vizavi de viitorul economiilor americane şi europene. Este considerat a fi o figură importantă în domeniul investiţiilor în materii prime şi un specialist în ceea ce priveşte evoluţia pieţii asiatice. Tocmai din acest motiv, declaraţiile sale atrag atenţia investitorilor şi a presei, în cazul acesta, Daily Economic News, un nou portal economic din China, care a publicat impresiile sale despre viitorul monedei chineze, notează english.ruvr.ru.

El susţine că, în curând, este posibil ca moneda chineză să ia locul dolarului. Însă mai mulţi experţi chinezi în domeniul schimbului valutar nu sunt de acord cu Rogers, deoarece cred că este prea optimist, mai ales în condiţiile în care 20 de ani reprezintă o plajă prea mare de timp pentru o asemenea previziune.

Ding Zhijie, preşedintele School of Banking and Finance la University of International Business and Economics, consideră că Roger ar putea avea dreptate, deşi Yuan-ul este imprevizibil. Însă, în condiţiile în care economia Chinei va continua să crească, iar inflaţia va fi controlată, valoarea monedei, într-adevăr va experimenta o creştere.