Un primar francez refuză să cunune cupluri gay: riscă închisoarea

484

Primarul unui mic orășel francez și-a anunţat refuzul de a oficia căsătorii între doi bărbaţi din jurisdicţia sa, devenind astfel primul primar care sfidează noua lege a ţării sale, ce oferă persoanelor homosexuale dreptul la căsătorie.

Jean-Michel Colo, primarul orașului Arcangues, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani și o amendă de 75.000 de euro, potrivit LifeSiteNews. Cu toate acestea, primarul nu pare intimidat de aceste consecinţe, afirmând către mass-media că „va merge până-n pânzele albe" în ce privește opoziţia faţă de această lege.

„Nu mi-am propus să dau lecţii, nu incit alţi primari să-mi urmeze exemplul, dar eu nu voi implementa o lege ilegitimă", afirmă Colo. „Eu și cei șapte consilieri ai mei suntem într-un perfect acord în decizia de a nu participa la această șaradă", a adăugat primarul.

Aproximativ 15.000 de primari, majoritatea din orașele mici, și-au anunţat deja refuzul de a oficia asemenea căsătorii, semnând o petiţie ce afirmă: „Mă opun legii care oferă drepturile de căsătorie și adopţie cuplurilor de același sex".