Pieţele din Asia – cea mai slabă lună din oct. 2008

23

Pieţele asiatice au scăzut din nou astăzi, 30 septembrie. Ultima zi a lunii confirmă cea mai slabă performanţă lunară din octombrie 2008.

Bursa din Hong Kong a scăzut cu 3,3%, fiind perdantul principal din regiune. Cele din Japonia, Australia și Coreea de Sud au scăzut cu aproximativ 1,8%. Deși pieţele asiatice erau considerate de investitori superioare celor occidentale, s-a dovedit că nu pot rămâne imune la temerile internaţionale. Contextul mai larg este dat de scăderea euro și negocierile europene pentru salvarea ţărilor cu datorii uriașe.

Cu doar o zi înainte pieţele urcaseră ajungând la cea mai bună serie de trei zile consecutive din decembrie 2009. Totul s-a datorat veștii că Germania va susţine extinderea fondurilor pentru salvarea ţărilor din zona euro aflate în dificultăţi.

Investitorii globali anticipează însă că situaţia de criză din Europa va duce la o cădere economică, la o incapacitate financiară și tulburări sociale în următorul an, conform unui sondaj realizat de Bloomberg.