Putin promite creşterea nivelului de trai al lumii

72

Preşedintele Vladimir Putin, a cărui ţară a preluat de la Mexic rolul de a prezida întâlnirile G20 până în anul 2014, a promis că va pune pe agenda discuţiilor problemele economice globale şi că va asigura o creştere economică sustenabilă pentru milioane de locuitori.

Potrivit lui Putin, scopul principal al preşedinţiei ruse la cârma G20 este „concentrarea puterii organizaţiei asupra măsurilor care să stimuleze creşterea economică", infomează Voice of Russia. Pentru aceasta, Putin propune reformarea sistemului monetar, asigurarea stabilităţii pieţelor de energie şi întărirea comerţului internaţional.

În plus, pentru prima dată în istoria G20, Rusia a propus şi măsuri sociale, în afara celor economice. Vladimir Putin a sugerat discutarea unor metode mai eficiente pentru crearea de locuri de muncă.

Din G20 fac parte 19 ţări şi Uniunea Europeană. G20 este un forum informal, din care fac parte cele mai mari economii ale lumii. Ţările din G20 alcătuiesc 90% din produsul intern brut la nivel global şi 80% din comerţul internaţional.