Românii au jucat la pariuri peste 36 milioane de euro

57

În 2010, nu mai puţin de 480.000 de români au pariat la jocuri de noroc online peste 36 de milioane de euro, informează Agerpres.

Interesant însă, în 2010, nu existau companii autorizate pentru organizarea jocurilor de noroc online, atrage atenţia Ana Maria Baciu, partener si coordonatorul practicii de jocuri de noroc la compania Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Abia la sfârșitul verii autorităţile au permis, prin hotărâre de Guvern desfășurarea efectivă și legală a jocurilor de noroc online pe teritoriul României.

Unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa jocurilor de noroc este compania Loteria Română, cu afaceri de 262 milioane de euro anul trecut și un profit de 28 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Aproape 58,9% din veniturile Loteriei Române pe anul trecut au fost aduse de Videoloterie.

Deși videoloteria nu intră la categoria jocurilor de noroc online, e important de menţionat că Loteria Română este una dintre cele mai profitabile companii de pe piaţa românească și deţine în acelasi timp cel mai valoros brand local, potrivit unui studiu european asupra brandurilor realizat de Institutul European al Brandurilor din Viena anul trecut.

(Foto: Dreamstime)