Un milion de imigranţi angajaţi în SUA în plină criză

70

Piaţa muncii din Statele Unite a reuşit să absoarbă în ultimii doi ani peste un milion de imigranţi, în timp ce rata şomajului s-a păstrat constant la 10%, iar criza a provocat o scădere masivă a ofertelor de muncă.

Peste un milion de imigranţi s-au angajat în Statele Unite, între 2008 şi 2010, arată o analiză a Centrului pentru Studii ale Pieţei Muncii (CSPM) de la Universitatea Northeastern din Boston, bazată pe datele emise de Biroul de Statistică a Muncii din SUA.

"Unul dintre avantajele angajării, în mod special, a tinerilor imigranţi, fără documente, este faptul că anhajatorii nu sunt nevoiţi să plătească asigurări medicale sau impozite," a explicat pentru Reuters Andrew Sum, director CSPM.

Crearea de locuri de muncă pe piaţa internă se află pe lista priorităţilor stringente ale preşedintelui american, mai ales în contextul în care şomajul se menţine la o rată de 9,7%. Rezultatele cercetării CSPM se adaugă vocilor care cer preşedintelui să Barack recurgă la înasprirea legislaţiei pentru imigranţi, deşi cei mai mulţi dintre aceştia sunt hispanici, iar Partidul Democrat se bazează pe votul lor.