Hotelieri vinovaţi că n-au cazat un cuplu gay

16

Judecătorii au dat verdictul în cazul hotelierilor creştini acuzaţi că au discriminat un cuplu de homosexuali cărora le-a refuzat cazarea.

Peter şi Hazelmary Bull, proprietarii hotelului Chymorvah din Marazion (Marea Britanie) au fost găsiţi vinovaţi de către judecătoria din districtul Bristol şi urmează să plătească o amendă de 5.700 de dolari pentru că nu au permis unui cuplu gay să se cazeze într-o cameră cu pat dublu.

Proprietarii hotelului s-au apărat spunând că au încercat "să trăiască şi să muncească în conformitate cu credinţa lor creştină" şi de aceea au refuzat să îi cazeze pe Martyn Hall şi Steven Preddy în camera cu un singur pat.

"Politica noastră privind camerele cu pat dublu este bazată pe credinţa noasră sinceră privind căsătoria, nu pe ostilitatea faţă de cineva," a declarat Hazelmary Bull în timpul procesului, scrie Huffington Post. Proprietarii spun că această politică vizează şi cuplurile heterosexuale necăsătorite, care nu sunt cazaţi în camere cu un singur pat.

Keith Portenous Wood, reprezentant al National secular Society a salutat decizia judecătorului felicitând "rezistenţa curţii la pretenţia acuzaţilor că exercitarea libertăţii de conştiinţă este o carte blanche pentru a sfida legea." În răspuns, Hazelmary Bulla spus că hotărârea arată încă o dată că "creştinii sunt marginalizaţi în Marea Britanie. Se spun multe despre egalitate şi diversitate, dar se pare că unii sunt mai egali decât alţii."