Zăcământ de gaze descoperit în Oltenia

35

OMV Petrom a descoperit în zona Olteniei un zăcământ de gaze. Din informaţiile preliminare, acesta ar putea fi cel mai important zăcământ descoperit pe teritoriul României în ultimii şase ani.

Potrivit Medifax, potenţialul zăcământului va fi stabilit în urma unor evaluări ulterioare. "Este planificată o evaluare viitoare pentru a confirma ceea ce ar putea fi cea mai importantă descoperire de gaze onshore de pe teritoriul României din ultimii şase ani," au declarat reprezentanţii companiei într-un comunicat.

"Astfel de rezultate în activitatea noastră de explorare sunt esenţiale pentru a furniza energie în România," a declarat Mariana Gheorghe, directorul general executiv al OMV Petrom, subliniind importanţa accesului la "zăcăminte de gaze care până acum nu au fost accesibile."

Sonda de explorare 4539 Totea a fost forată la o adâncime de 3.600 metri. Ea ar putea începe producţia experimentală la sfârşitul anului, după o eventuală conectare la infrastructura de conducte de gaze din apropiere.