JO de la Londra, o ţintă pentru atacuri teroriste

62

Atacurile cibernetice asupra industriei Marii Britanii cunosc o amploare fără precedent, a avertizat Şeful serviciului britanic de informaţii, în primul discurs pe care acesta l-a susţinut în ultimii doi ani.

Jonathan Evans a avertizat că „punctele slabe" ale Internetului sunt exploatate atât de infractori, cât şi de state şi că aceste atacuri reprezintă o ameninţare la adresa integrităţii informaţiei, relatează BBC.

Şeful Securităţii a declarat că în joc nu sunt doar secretele guvernamentale, ci şi siguranţa infrastructurii şi a proprietăţii intelectuale, alături de informaţie de importanţă comercială, de care depinde viitoarea prosperitate a ţării.

Evans a subliniat totodată că Jocurile Olimpice de la Londra reprezintă o ţintă atractivă pentru grupurile teroriste, însă a dat asigurări că ofiţerii MI5 lucrează la pregătirea evenimentului.

El a mai precizat că, dacă în trecut 75% din eforturile contra-teroriste erau îndreptate împotriva ameninţărilor din Pakistan şi Afghanistan, în prezent, doar 50% din cazurile de contra-terorism au în centru aceste ţări. Aceasta deoarece, spune Evans, atacurile par să se schimbe de la cele puternice şi ţintite, la unele mai puţin monolitice, dar mai extinse.