10 ani de închisoare pentru că au bărbierit alţi Amish cu forţa

540

Cazul unor „rebeli" Amish acuzaţi de crime motivate de ură a luat sfârșit. Cei 16 bărbaţi acuzaţi au primit pedeapsa cu minim 10 ani de închisoare pentru că au tuns și bărbierit cu forţa alţi credincioși ai comunităţii.

Cu un an în urmă, mai mulţi membri ai comunităţii Amish din statul american Ohio au fost victimele unui atac misterios, care s-a repetat, cu aceleași „ingrediente" și în alte patru districte ale statului. Câteva case au fost luate cu asalt de indivizi înarmaţi cu foarfece, care și-au tuns victimele – o umilinţă pentru bărbaţii credincioși Amish, care obișnuiesc să poarte părul lung și să își lase barbă. Potrivit victimelor ultimului incident, atacatorii s-au identificat ca membri ai clanului „Bergholz Amish".

Liderul clanului, Samuel Mullet a fost și el condamnat de judecători, pentru orchestrarea atacurilor.

Procurorii care au anchetat cazul au apreciat că atacul se califică pentru infracţiunea de „crimă motivată de ură" fiindcă tăierea părului are o semnificaţie spirituală în comunitatea Amish. Avocaţii apărării au declarat, în schimb, că incidentul nu ar fi fost mai mult decât o „dispută în familie", notează BBC.