2,4 milioane $ pe capul pastorului fără membri

23

Rămas fără membri în biserica sa, pastorul Terry Jones nu regretă arderea Coranului, deși a primit peste 300 de ameninţări cu moartea, iar recompensa pusă pe capul său e de 2.4 milioane de dolari.

Într-un interviu acordat abcnews, Terry Jones a spus că nu se simte responsabil pentru violenţele soldate cu cel puţin 11 victime la sediul ONU din Afganistan, pe lângă alţi 20 uciși în timpul violenţelor din weekend. „Probabil că pe termen lung, am putea salva sute sau mii" a declarat Jones.

Jones e de neclintit, deși a primit peste 300 de ameninţări cu moartea, în timp ce, conform FBI, Hezbollah a pus o recompensă de 2,4 milioane de dolari pe capul său. Pastorul din Florida afirmă că el și asociatul său, Wayne Sapp – cel care efectiv a dat foc Coranului, sunt gata să moară pentru convingerile lor. Totuși, cei doi sunt departe de modelul pacifist al creștinismului persecutat, umblând înarmaţi în permanenţă.

Întrebat la un moment dat despre numărul de membri ai bisericii sale care l-au părăsit, Terry Jones a răspuns: „Răspunsul ar fi, în esenţă, toţi".

Terry Jones, în vârstă de 60 de ani, este pastor al Bisericii independente Dove World Center din 2004. Biserica număra, conform The Gainsville Sun, 50 de membri în septembrie 2010, dintre care prezenţi la serviciile de cult erau cam 30. Jones a lucrat ca misionar în Germania, unde a înfiinţat o biserică în 1981, care a crescut până la 1.000 de membri. Alianţa Evanghelică Germană a declarat însă că despărţirea de biserica din Germania, în 2008, s-a datorat poziţiilor sale teologice eronate și preocupării de a primi atenţie din partea celorlalţi. The Gainsville Sun scrie că pastorul ar fi fost nevoit să părăsească biserica Christliche Gemeinde Köln, sub acuzaţia de fraudă.

(Foto: New York Times)