Inscripţie cruciată, în arabă, descifrată la Ierusalim

19

O inscripţie în limba arabă despre care se crede că ar fi fost scrisă de cruciaţi acum 800 de ani și care a fost găsită în apropiere de Tel-Aviv, a fost descifrată, a anunţat miercuri un profesor israelian de arheologie, citat de AFP.

Profesorul Moshe Sharon, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim a catalogat descoperirea drept „fără precedent" subliniind că arheologii nu au mai descoperit, până acum, în întreg Orientul Apropiat, nicio altă inscripţie în arabă, scrisă de cruciaţi.

În ceea ce privește textul inscripţionat, profesorul a declarat că a reușit să descifreze cuvintele „Frederic al II-lea, Rege al Ierusalimului, (anul) 1229 de la Nașterea Domnului nostru Iisus Mesia". Acest text, scris în arabă era gravat pe un bloc de marmură gri al unui edificiu din regiunea Tel-Aviv, a adăugat profesorul.

Despre Frederic al II_lea, profesorul Sharon vorbește cu admiraţie și povestește că acesta era „prieten al musulmanilor si admirator al civilizatiei islamic (…) singurul cruciat care și-a atins obiectivele fără să verse o singură picatură de sânge."

(Foto: blogs.reuters.com)