Școală religioasă din Marea Britanie, acuzată de discriminare

49

O comisie de supraveghere a procedurilor de admitere la școlile vocaţionale cu profil religios din Marea Britanie acuză o școală catolică de discriminare a candidaţilor și avertizează că va constrânge instituţiile să renunţe la criteriile arbitrare pentru înmatriculare, informează Daily Mail.

Avertismentul a venit după ce comisia a observat că școala catolică Coloma, din Croydon, condiţiona admiterea la cursurile sale de participarea copiilor și a părinţilor la viaţa bisericii și considera botezul în primele șase luni de viaţă ale elevului drept un plus la dosarul de admitere.

Autoritatea care se ocupă de controlul școlilor, The Office of the Schools Adjudicator, a declarat că această practică nu este corectă și că instituţia ar trebui, în schimb, să îi admită primii pe copiii care locuiesc cel mai aproape de școală.

Criticii școlilor religioase susţin că acest criteriu de admitere pe baza religie le permite părinţilor înstăriţi să ocupe locurile pentru copiii lor, deoarece numai ei își permit să petreacă mult timp ajutând biserica.

Este posibil ca, de acum înainte, școlile religioase, care de obicei obţin cele mai bune rezultate la testele naţionale, să fie obligate să renunţe cu totul la criteriile de eligibilitate din sfera religioasă, cum ar fi numărul de slujbe la care a praticipat candidatul.

(Foto: Dreamstime)