Pastor iranian condamnat la moarte așteaptă sentinţa în închisoare

284

Yousef Nadarkhani, condamnat la moarte acum un an de către un tribunal din Rasht, Iran, pentru trecerea la creștinism, își așteaptă sentinţa în închisoare unde este torturat fizic și psihic, informează un membru al comunităţii creștine iraniene, citat de Christian Post.

Tribunalul din Rasht, trebuia să pronunţe un verdict pentru recursul lui Nadarkhani de luna trecută. Dar în loc să facă acest lucru, tribunalul a trimis cazul mai departe la autoritatea islamică a naţiunii, Liderul Suprem Ayatollah Khamenei, pentru a lua o decizie în acest caz.

Departametul de Stat al SUA a cerut autorităţilor iraniene să respecte Convenţia Internaţională a Drepturilor Civile și Politice în cazul lui Nadarkhani și să îl elibereze.

Conform Curţii Supreme a Iranului, sentinţa ar putea fi anulată doar dacă Nadarkhani se dezice de creștinism. Tribunalul din Rasht i-a dat până acum, în conformitate cu legea islamică, trei șanse la reconvertire, dar el a refuzat de fiecare dată. Ultimul recurs a fost pe data de 28 septembrie. Tribunalulul trebuia să se pronunţe în două săptămâni de la acea dată.

Autorităţile l-au arestat pe Nadarkhani în casa sa din Rasht în octombrie 2009 pe baza faptului că s-ar fi revoltat împotriva obligativităţii orelor de religie din școlile iraniene. După ce a fost găsit vinovat de apostazie, în noiembrie 2010, tribunalul din Rasht a dat în scris confirmarea condamnării sale la moarte.

(Foto: tedmontgomery.com)