Arhiepiscopul Bostonului: nu vă concentraţi pe ură și răzbunare

45

Indicând spre sursele unei adevărate „culturi a morţii", cardinalul Sean P. O'Malley s-a adresat celor prezenţi la slujba de duminica trecută în catedrala Holy Cross din Boston, sfătuindu-i să nu se concentreze pe ură sau pe răzbunare după atacurile de la maraton.

„Noi trebuie să fim un popor al reconcilierii, nu al răzbunării," a spus O'Malley către audienţa formată din circa 1.800 de enoriași.

„Crimele comise de cei doi tineri nu trebuie să devină un pretext pentru legitimarea prejudecăţilor noastre faţă de musulamni și faţă de imigranţi", a mai spus O'Malley.

Cardinalul le-a amintit oamenilor că gestul tragic comis de cei doi tineri a fost, totodată, și motorul unor acţiuni de bunătate emoţionante. „A fost uimitor să asistăm totuși la atât de multe dovezi de generozitate și de bunătate în comunitatea noastră, ca rezultat al evenimentelor petrecute. Individualismul și alienarea din epoca noastră au dat naștere unei culturi a morţii. Peste un milion de avorturi pe an este o cifră care indică până la ce grad a fost devalorizată viaţa umană. Sper că evenimentele care au avut loc ne-au arătat care este miza. Trebuie să construim o civilizaţie a iubirii sau nu vom mai avea nicio civilizaţie"