Billy Graham va transmite un mesaj Americii, de ziua lui

165

În ciuda stării sale precare de sănătate, evanghelistul Billy Graham a pregătit un mesaj special pentru Statele Unite, care va fi difuzat la televiziunea publică americană pe 7 noiembrie, de ziua predicatorului.

La împlinirea a 95 de ani de viaţă, Billy Graham poate privi în urmă la o activitate evanghelistică incomparabilă. Cunoscutul predicator a consiliat în mai multe rânduri liderii de stat ai Americii și a transformat creștinismul din SUA.

Cel care a fost supranumit „Pastorul Americii" spune în programul său, intitulat „Crucea" că Statele Unite „au mare nevoie de o trezire spirituală. (…) Cu toată inima mea, vreau să vă las cu adevărul."

Mesajul Lui Graham, primul de acest fel după anul 2006, vine la un moment când peisajul religios al Statelor Unite este dominat de o scădere a influenţei liderilor religioși evanghelici. Tot mai mulţi americani declară că nu se indentifică religios cu nicio comunitate și mulţi tineri americani nu cunosc moștenirea culturală a lui Graham, notează Reuters.