6.000 de tineri adventiști speră într-o revoluţie spirituală (video)

52

La finalul anului trecut, circa 6.000 de tineri adventiști din 49 de ţări s-au adunat la Seattle pentru cea de-a unsprezecea ediţie a conferinţei anuale Generaţia Tineri pentru Christos (GYC). Sub titlul „Fapte: Revoluţia continuă", participanţii au urmărit predici inspiratoare și au întreprins activităţi evanghelistice într-unul dintre orașele cu cei mai puţini credincioși din America de Nord.

Evenimentul condus de pastorii Adam Ramdin, Wes Peppers, David Shin și John Bradshaw a îmbinat orele de studiu biblic pe teme relevante pentru tineri, cu activităţile de serviciu în folosul comunităţii și evanghelistice.

Inspiraţi de modelul primilor creștini ale căror istorii sunt relatate în Biblie de cartea „Faptele Apostolilor” (care a constituit leitmotivul evenimentului), nu mai puţin de 2.500 de tineri au împărţit pliante și au invitat personal mii de oameni la seminarele evanghelistice susţinute cu ajutorul bisericilor adventiste locale. Peste 400 de oameni s-au înregistrat la aceste serii, unii promiţând că își vor aduce și familiile. Potrivit Adventist Review, unul dintre lectori a fost nevoit să își mute seminarul într-o sală mai mare, organizatorii fiind luaţi prin surprindere de numărul neașteptat de participanţi înregistraţi care au venit însoţiţi de prieteni.

Evenimentele GYC sunt organizate ca adevărate mișcări, care își propun să îi motiveze pe tineri să se implice nu doar în bisericile locale, ci să aibă curajul să spere la un impact mai mare: să iniţieze conferinţe regionale GYC, excursii misionare și evanghelizări în spaţii publice. „Biserica [primilor creștini] se concentra pe ceea ce are, nu pe ceea ce nu are…", a subliniat Israel Ramos, co-fondator GYC, evidenţiind necesitatea ca liderii bisericilor să îi implice cât mai mult pe tineri, și să nu îi treacă cu vederea, chiar dacă aceștia nu au întotdeauna calificările necesare.